woensdag 6 augustus 2014

Een vondst naar mijn hart.

Afgelopen week hebben wij van onze vakantie in Frankrijk genoten. Heerlijk met de camper er op uit naar de Bourgogne. Het was erg fijn om eens wat rust te kunnen nemen, als zelfstandig ondernemer komt het daar erg weinig van. Langer dan een paar dagen op vakantie gaan is nog niet echt iets voor mij. Onze boog staat al jaren flink gespannen en het is voor mij erg moeilijk om af te schakelen.
Wij gaan vrij regelmatig naar Frankrijk om er brocante in te kopen. Ik hou van de typische Franse vrouwelijke dingen en voel me dan ook erg thuis op de Franse brocante markten. Het zijn vaak erg vermoeiende tripjes die we maken, de markten beginnen al vroeg en we moeten vaak flinke stukken met onze handel lopen. Een echte brocanteur heeft dat er echter graag voor over hoor.
Ook in onze vakantie staan er een aantal markten op het programma die we bezoeken. Afgelopen zondag een grote markt gedaan waar behalve een lieve collega maar weinig Nederlanders waren. Yeah,dat is hoe we het 't liefste willen, weinig kapers op de kust.
De avond voor de markt begonnen er al een paar handelaren uit te pakken dus we gingen al meteen op struintocht. En niet voor niets. Mijn hart gaat  sneller  kloppen als ik van een afstand een kleine pas/etalage pop zie liggen. Die is voor mij dacht ik direct. Wat een schattige, kijk dat bolle buikje en de lange kousen die ze aan heeft. Zelfs de schoentjes zitten er nog op en dat zie je niet vaak meer. Ik heb haar gekocht, veeeel te duur maar echt geloof me, brocante is de laatste jaren alleen maar duurder aan het worden. Te veel vraag en te weinig aanbod drijft de prijs tot vaak grote hoogte. Maar mooie dingen kosten nu eenmaal geld en je hebt iets wat niet iedereen heeft. Ben je ook een brocante liefhebber, weet dan dat wij brocanteurs heel veel moeite moeten doen voor unieke stukken . Veel kilometers worden gereden, nachtrust is er die dag niet bij, het is echt hard werken.
Het popje wat ik heb gekocht staat al naast haar "broertje"wat ik al had te pronken.

 

9 opmerkingen:

 1. Wat een leukerd! Ja dan maar in de buidel tasten, wanneer kom je nou zoiets tegen?
  groetjes, Bertha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze is prachtig een dametje om nooit meer weg te doen
  Geniet ervan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk je verhaal over Frankrijk. En ook ik heb het bloggen pas weer opgepakt. Kom eens langs als je zin hebt dan kunnen we elkaar gaan volgen.

  Lieve groetjes, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat je schrijft: dit is echt een unieke pop. Zo eentje heeft er (bijna) niemand. Dus de moeite en het geld waard! Fijn dat je hebt kunnen genieten in je vakantie!
  Lieve groet, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig hoor ...!!....hij is prachtig ..of eigenlijk zij is prachtig ...liefs van mij...x!....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tjee....wat een snoepje is ze.....!!!! Oh en die kousen........
  Dit is vast en zeker een blijvertje........
  Om te koesteren....

  Fijne dag

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat geweldig...echt heel mooi! Ze stond daar gewoon op jou te wachten. En wat een plaatje zo samen! Ik hoop ondanks de boog gespannen blijft staan, de batterij toch weer een beetje opgeladen is door er even lekker tussen uit te zijn geweest.

  Wens je een fijn weekend!

  Lieve groet, Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig popje en past zo mooi bij broertje lief, deze ga je toch zeker voor jezelf houden....lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I can see that you possess a degree of expertise on this subject, I would like to hear much more from you on this subject matter. I have bookmarked this page and will return soon to hear additional about it.

  BeantwoordenVerwijderen