dinsdag 29 maart 2011

Aangezien ook mijn blog werd vermeld in de Ariadne Brocante special heb ik deze keer mijn blogpost over bloemen.In mijn winkel werk ik graag met mooie romantische bloemen ,en ik maak graag kleine lieve boeketjes met zachte kleuren.Dikke rozen ontbreken zelden in mijn bloemwerken,ik vind ze prachtig en de dikke soorten zijn veel langer houdbaar.Soms zijn de equadorrozen zo dik en groot dat ik de klanten steeds moet uitleggen dat ze echt niet uitgebloeid zijn maar dat het zo hoort en dat je er heel lang plezier van kunt hebben tot wel twee weken.Vandaag wil ik jullie enkele tips meegeven voor een langer vaasleven van je bloemen. -Zorg ervoor dat de vaas eerst is schoongemaakt met een beetje chloor. -Strooi een zakje Chrysal in de vaas en voeg de juiste hoeveelheid "koud"water toe. -Verwijder de onderste bladeren zodat deze niet in het vaaswater terecht komen. -Snij ongeveer 3 cm van de stelen af met een scherp mes of een snoeischaar.{gewoon een scherp aardappelmesje is prima} -Zet de bloemen in de vaas maar niet in de buurt van tocht en fruit. -De vaas kan nadien worden bijgevuld met water en Chrysal. Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips,je zult zien dat je bloemen langer in de vaas staan. Hebben jullie komende zondag niets in de planning,mijn winkel is dan geopend van 12 tot 17 uur.De koffie staat klaar.























































































































donderdag 24 maart 2011

Kip op fleurig nest.

Vandaag heb ik een mega grote krans gemaakt {bijna een meter doorsnee}met een lekkere dikke kip erop.Het voorjaar is begonnen dus de Paasspullen mogen de winkel in.We hebben het weer heel gezellig gemaakt,als jullie in de buurt zijn kom dan eens lekker snuffelen tussen alle gezellige accessoires en brocante.
Misschien is het leuk om een keertje de brocante route Limburg te doen.Er staat een link op mijn website.De koffie staat klaar.


maandag 21 maart 2011

Zo'n leuke vogelkooi!!











Ik heb toch zo'n leuke vogelkooi gevonden.Het zijn vier zinken vogelkooien op elkaar uit een stuk.Ik ga er geen vogeltjes indoen,maar ik heb hem in de winkel staan als een soort van uitstalkastje.Superleuk met wat wit linnengoed en een Mariabeeldje.In een kooitje heb ik wat Paaseieren gelegd in wat zeegras samen met een paar Franse documenten.Je kunt er werkelijk van alles in zetten mits dat het door het deurtje past.Ik vind het een leuke en originele manier om je verzameling uit te stallen.




zondag 13 maart 2011

Schattig stelletje.

Dit schattige stelletje wilde ik jullie toch even laten zien.Ik kocht het beeldje laatst op een markt en het is echt nog helemaal gaaf.Misschien een beetje kitch maar echt schattig.Ik ga het niet zelf houden hoewel ik het al twee weken in huis heb gehad,het gaat toch de winkel in.Ook heb ik nog een foto gemaakt van een prachtige metalen plaat die mooi beschilderd is.Waarschijnlijk is het een plaat van een antiek bed.Ik vond dit ook een romantisch plaatje net als het brocante stelletje hieronder.















donderdag 10 maart 2011

Op mijn gemakkie.

Deze week heb ik me lekker een weekje vrij af gegund.Zo met de Carnaval hier in Limburg zijn er meer winkels gesloten deze week.Ik ben niet zo van die dolle dagen en heb de tijd gebruikt voor nieuwe brocantes te snuffelen en daarnaa alles een leuk plaatsje in de winkel geven.Niet echt vrijaf zul je denken,maar nu kan ik lekker op mijn gemakkie scharrelen en decoreren heerlijk in mijn eentje.Fijn als je dan tijd hebt om vanalles uit te proberen.De onderste foto is van een nieuw megagroot wandrek.Ik heb het eens niet wit geverfd want dit vind ik toch ook wel stoer zo.Het rek is ruim twee meter tien dus er kan heel wat op uitgestald worden.
Het Franse bed hieronder was eerst geel van kleur,maar hier vond ik wit toch beter.De hemel van het bed is van Jeanne D Arc Living evenals de gordijnen met de schattige meisjesprent erop.Hier zijn ook nog mooie stoellopers van.Samen met nog mooi wit beddengoed en kussens een leuk geheel.










vrijdag 4 maart 2011

Brocante vondst.

Vandaag wil ik jullie deze brocante vondst laten zien.Hier viel mijn oog meteen op en natuurlijk ben ik flink aan het onderhandelen geweest om dit mooi stukje brocante in mijn bezit te krijgen.Zoiets vind ik waarschijnlijk nooit meer.Wat het oorspronkelijk geweest is weet ik niet maar het lijkt op een soort van kapelletje.Het is een grote zinken bak met ophangoog met daarin een geweldig mooie bloemenkrans van hele dunne metalen blaadjes die al mooi verweerd zijn.Het Mariabeeldje heb ik er zelf tussen geplaatst.Er heeft ooit glas voor gezeten maar ik vind het mooier zonder.Mocht iemand weten wat dit is geweest dan vind ik dat leuk om het te horen.



































































woensdag 2 maart 2011

Leuke prijs!!




















Zoals jullie weten zal Limburg het komende weekend vol in het Carnaval gaan.In onze stad Geleen werd afgelopen week een etalagewedstrijd gehouden.Degene met de leukste/mooiste Carnavalsetalage wint een mooie prijs.Dit laat ik mij geen twee keer zeggen,en samen met mijn medewerkers hebben we er een vrolijke boel van gemaakt.We hebben vijf antieke paspoppen helemaal vrolijk aangekleed in Carnavalsstijl.En ja hoor,we hebben de eerste prijs gewonnen.We krijgen deze week een artikel in de krant en als prijs hebben we een halve pagina advertentieruimte gekregen voor een eigen advertentie.Vanmiddag zijn er foto's gemaakt en heeft de centrummanager de prijs overhandigd.Het Carnaval kan voor ons beginnen.